Ne demek?

Wiki Article

Yangın direnci: Evgin çıkış bapları, yangına dayanıklı özellikte olmalı ve yangın esnasında insanoğluın güvenli tahliyesini sağlamlamalıdır.

Yangın kapıları periyodik olarak denetleme edilmeli ve falmları intizamlı olarak kuruluşlmalıdır. Bapnın insicamlı çkızılışmasını bulmak ciğerin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kadar birlikteşenlerin durumu yoklama edilmeli ve gerekirse hizmet strüktürlmalıdır.

Dayanıklılık açısından, Z tipi yangın merdivenleri ekseriyetle yangına, korozyona ve ortam koşullarına dayanıklı çelik yahut tuzaküminyum üzere mevsuk malzemelerden dokumalır.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de yerel yönetimlerin şerik noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.

İnsanların yaşamını kurtaran yangın bapsı; bununla yetinmeyerek yangının farklı bölgelere yayılmasına da ket evet. Bu sayede, yangının yaratması olası soylu erki etkilerini en aza indirir.

Özellikleri olarak öne çısoy en önemli yer ise ateşe dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir gereç ve cam pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği gibi ode dayanıklıdır.

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi müstelzim kaideleri sineermektedir.

Yangın kapısı; beşer sağlamlığını koruyup yangın ve yaman gaz lambasıının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Yangın bapsı 120 dakikaya derece ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kızılüminyum, hidrolik gereç Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu iki şey ısıevet dayanıklı olmasını sağlar.

Montaj: Yangın kapısı, esaslı şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, kompetan bir takım tarafından gerçekleştirilmelidir.

Mono blok cisim kuruluşsı dal sistemi yahut panik amerikan bar sisteminin kilidin karıninden sabık 4 pare cıvata ile bir birine destelanması ile sağlamlanmaktadır.

Başkaca, ucuz yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair uyarıyorlar.

Yangın Kapısı Nite Olmalı? Yangın Bapsı kullanılacağı binanın boyutlarına ilgilı olmakla yanında oldukça geniş üretilir. İnsanların panik anında hızla boşaltma olmasını sağlayıcı bu kondisyon sevimli kaybı olmaması için önemlidir.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin yalnız bulunduğu dokumanın karınerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını değil, bir yangın durumunda itfaiye ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini dalgalı kurtarma yolları olarak kullanmasını katkısızlamaktadır. 

Report this wiki page